E-post

 
  VERKSAMHETSOMRÅDEN
Fiber- & kopparinstallationer
Vi är en kompetent partner för ditt när det gäller att bygga koppar/fiber nät Fiber till...
Företagsväxlar & telefonisystem
Vi tillhandahåller telefonisystem från kända leverantörer som Alcatel-Lucent och Cisco....
Radiolösningar för data/tele
Vi projekterar mast och antenn-platser i samråd med radioplanerare samt hittar lämpliga...
Säkerhetssystem
Automatiskt brandlarm
Syftet med automatiskt brandlarm är att skydda...
Vår historia
Vi som idag jobbar på Data & Tele Kommunikation har alla lång erfarenhet av olika data och tele lösningar på ön. Redan i slutet på 80-talet gjorde vi bla. den första fiberinstallation på Cementa i Slite. Då var det i dåvarande arbetsgivaren Ericsson's regi som man nog får se som en föregångare på den tiden, inte bara när det gällde fiber utan även på telekommunikationsområdet.
 
Ericsson kunde trots dåvarande Televerkets monopol på företagsväxel sidan sälja sina egen utvecklade växellösningar på något undantag som vi redan glömt vad det var. Trots det så blev det ganska många lösningar driftsatta vid kunder från Fårö i Norr till Burgsvik i Söder. Idag är nog alla vad vi vet stilla insomnade.
 
Från Ericsson tiden minns vi också speciellt den sista tiden innan hela verksamheten såldes till Televerket när man informerade alla om hur man såg på framtiden. Det skulle till stor del röra sig om utveckling av olika typer av företags nät där man skulle knyta samman företagskontor med varandra och kommunicera på helt andra sätt. Internet och mail skulle bli en starkt drivande faktor och vi satt väl alla och småskrattade och trodde inte så mycket på dom spekulationerna, just då får vi väl tillägga och inte på så kort tid.
 
Försäljningen till Televerket 1990 av samtliga 30-talet kontor med 800 personer i Sverige varav ett på Gotland var för många inte så lockande så istället blev det en massflykt av personal över hela Sverige till det helt nystartade företaget Dotcom AB. Det namnet har sedan hängt med under hela tiden fram till idag på ett eller annat sett. Avhoppen av personal till det nya företaget Dotcom istället för Televerket var för övrigt inte helt planerad av ledningen innan utan sågs milt sagt inte med blida ögon.
 
Den första Dotcom tiden var otroligt rolig och vi fick verkligen starta från noll på ön med allt var det innebär. Första lokalen var för övrigt på Cypressen i en lokal på 20kvm, men med en underbar havsutsikt som vi saknar idag på Söderväg 5.
 
Under åren har vi sedan genom olika företagsuppköp och sammanslagningar flyttat och bytt namn ett antal gånger och vi har nog lagt en smärre förmögenhet på byte av skyltar, kläder, flaggor mm. I tur och ordning har vi hetat Dotcom, Dotcom-Celsius Informations System, Enator Dotcom, Tieto Enator Dotcom, Dotcom Solutions och senast förvärvet 2006 av Danska fd. Televerket TDC blev i Sverige TDC Dotcom som för övrigt byter namn from. 2008 och blir enbart TDC. Så nu är väl cirkeln sluten då Dotcom som del i företagsnamnet är helt borta.
 
Under hela Dotcom tiden har verksamheten hela tiden utvecklats och idag jobbar vi med allt ifrån design och projektering till försäljning, service, installation av kompletta data/tele lösningar till företag och Kommun/Landsting.
 
Under åren har vi kunnat knyta personliga kontakter med flera av dom större aktörerna på marknaden vilket ger oss väldigt bra utgångsläge att skapa intressanta lösningar för våra kunder.
 
Våren 2007 övertogs på TDC Dotcom's förfrågan hela verksamheten med personal av Jörgen Fritz och Mats Persson och är idag ett Gotlands företag, Data & Tele Kommunikation AB.
Idag ägs företaget av Jörgen Fritz och Ted Kotz.
 
Våran målsättning är att bibehålla och utveckla den verksamhet som bedrivs idag. Vi vet att det kommer att krävas målmedvetenhet och en fast tro på den verksamhet man bedriver samtidigt som den snabba utvecklingen inom vårat område kräver en viss mått ödmjukhet. Det är inte lätt, men har varit och är ett otroligt spännande område att arbeta med.
 
Vårat motto att vara ”Det lokala företaget med den globala kompetensen” kräver en duktig och dedikerad personal vilket vi haft turen att under åren kunna knyta till företaget.
 
/Jörgen Fritz
/Ted Kotz
 

 
 
HITTA TILL OSS
Här hittar du karta och vägbeskrivning till oss.
 
DATA & TELE KOMMUNIKATION AB
Tel 0498-291600
Dotkom AB och GDPR
Hur vi behandlar dina personuppgifter

Den 25 maj 2018 införs den nya dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation).

Det är viktigt för oss på Dotkom AB att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Har du frågor på hur dina uppgifter hanteras är du välkommen att höra av dig på telefon 0498-291600 eller via mail på info@dotkom.se